יום ראשון 1/9/2013 – ממריאים

יום ראשון, התאריך 1/9/2013 השעה 05:10 עלינו למטוס של חברת התעופה Vueling Airlines (חברה ספרדית) לכיוון ברצלונה (טיסה של 4 שעות). כשהגענו לברצלונה נאלצנו להמתין 8 שעות לא מהנות במיוחד שהרגישו כמו נצח. ישבנו באחת המסעדות, קנינו בקבוקי מים וישבנו לאכול סנדוויצ'ים שהכנו מראש בבית למקרה שנהייה רעבים בטיסה.

בקבוק המים שקניתי מכיל 1 ליטר מים, עשוי מפלסטיק (הבקבוק עצמו קל מאוד) והפקק בצורת לולאה. שמרתי את הבקבוק אצלי וכשהתחלנו את הקמינו חיברתי אותו לתיק בעזרת טבעת. רעיון מעולה שחסך ממני לפתוח את התיק בכל פעם שרציתי לשתות. לפעמים אנחנו מתעצלים להוריד את התיק מהגב ולהוציא את בקבוק המים כך שאנו לא שותים מספיק וכשהבקבוק היה קשור לי לצד התיק זה חסך ממני את כל הפרוצדורה של להוריד את התיק, לפתוח אותו ולהוציא את בקבוק המים שרק המחשבה על כל הפעולות האלה מעייפת אותי.

בשעה 16:35 עלינו על טיסה שערכה כ40 דקות לסאן סבסטיאן, עיר תיירותית בצפון מזרח ספרד, השוכנת במפרץ ביסקאיה, קרוב לגבול עם צרפת. ירדנו מהמטוס ונכנסנו לשדה תעופה קטן. חיכינו לתיקים שלנו שהגיעו רק בסוף, דבר שגרם להחסרת פעימה. העמסנו את התיקים על הגב ויצאנו החוצה לתפוס מונית ולצאת לכיוון הפנסיון Europa. בדקנו בארץ את הפנסיונים שבאזור והוא היה הקרוב ביותר לתחנת הרכבת שהיינו צריכים להגיע אליה בבוקר למחרת.

כאשר נכנסנו למונית ואמרנו לו את שם הפנסיון היה בלבול קטן שהתבהר לאחר שאמרנו לו את שם הרחוב (Iparralde Hiribidea 59). בסאן סבסטיאן יש שני פנסיונים שנקראים Europa האחד רחוק משדה התעופה, נמצא בתוך סאן סבסטיאן והשני אליו רצינו להגיע קרוב לשדה התעופה (במרחק של 5 דקות נסיעה) נמצא באזור הנקרא Irun . הנסיעה במונית לפנסיון עלתה לנו 10.34 יורו . נהג המונית היה נחמד מאוד וכשהגענו לפנסיון הוא הסביר לנו איך להגיע לתחנת הרכבת.

europa pension

europa pension

הקבלה של הפנסיון נמצאת יחד עם הקבלה של Hotel Aitana. לילה בחדר זוגי עלה לנו 60 יורו. החדר היה נקי ומסודר עם מקלחת ושירותים בתוך החדר (דבר שלא ברור מאליו בפנסיונים לאורך הקמינו) .

לאחר התארגנות זריזה בחדר יצאנו לכיוון תחנת הרכבת שנמצאת במרחק של כ5 דקות הליכה מהפנסיון. קנינו שני כרטיסים לSJPP לשעה 05:36 שעלו 11 יורו.  יצאנו מתחנת הרכבת והרעב התחיל להראות אותותיו. ממול לתחנת הרכבת יש מספר מסעדות אך החלטנו לעלות במעלה הרחוב למסעדה שנקראת Luisito (פונים ימינה מתחנת הרכבת ולאחר מכן שמאלה במדרגות שבמדרכה ממול, שוב ימינה ומשמאל נמצאת המסעדה) ברחוב Rue du Commerce, Hendaye, Aquitaine, צרפת.

Luisito

Luisito

הגענו למסעדה וניסינו להבין מה כתוב בתפריט, ניסיון שלא צלח מכיוון שהתפריט כתוב בצרפתית. בעל המסעדה ניגש אלינו וניסה לעזור אך אנגלית זה לא הצד החזק שלו לכן הוא נעזר בתנועות ידיים וחיקויים של חיות כדי להסביר לנו מה יש בכל מנה. סיטואציה משעשעת למדי. הימרנו על שתי מנות והתיישנו בחוץ. קיבלנו בסוף מנה אחת שכללה ציפס, ביצת עין ו-2חתיכות בשר ובמנה השנייה היה תבשיל אורז עם ירקות, פירות ים ועוף. יחד עם שתי המנות הגיעה סלסלת לחם (רצועות חתוכות של בגט) אני לקחתי מים וגידי יין. הכל יחד יצא לנו 24 יורו.

עלינו לחדר ולאחר מקלחת חמה ונעימה שהתאימה למזג האוויר הקריר שהגיע מכיוון ההרים נפלנו למיטה לשינה עמוקה שהטעינה אותנו באנרגיות לקראת היום הבא.

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “יום ראשון 1/9/2013 – ממריאים

  1. רציתי לשאול שאלה
    אם יש לי רק 20 ימים ואני רוצה להתחיל את המסלול בספרד
    איזה חלק כדאי לי לעשות ?
    תודה ליאור

      • היי ליאור,

        השאלה היא האם חשוב לך לקבל את הקומפוסטלה. במידה וכן, חשוב שתדע שרק מי שהולך את 100 הק"מ האחרונים מקבל את הקומפוסטלה.
        גם אם קבלת הקומפוסטלה פחות חשובה לך אמליץ ללכת על החלק האחרון של הקמינו החל מponferrada שנמצאת במרחק של כ205ק"מ מסנטיאגו דה קומפוסטלה.
        השמועות מספרות שההליכה בין לוגרוניו ללאון היא מישורית והאזור מעט שומם כך שאפשר לדלג על החלק הזה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s